LOUIEN – NO TOMORROW (EP)

Artiest info
 
facebook

Label: Jansen Records
distr.: Suburban

Twee jaar geleden omstreeks deze tijd van het jaar bracht singer-songwriter Live Miranda Solberg uit Nesodden in de Oslo-fjord in Noorwegen een eerste solosingle “I Follow You” uit onder haar artiestennaam ‘Louien’. Daarvoor was ze als sinds een tiental jaren in de muziekwereld actief als zangeres bij de vierkoppige folkformatie ‘Silver Lining’ uit Oslo. Haar single werd een groot succes in haar thuisland en al snel werd besloten om een eerste volwaardige soloalbum op te nemen en op de platenmarkt los te laten.

Dat in september 2019 verschenen debuutalbum kreeg de titel “None Of My Words” en bestond uit negen liedjes die ‘Louien’ zelf had geschreven om haar traumatische ervaring bij de dood van haar vader te verwerken, waaronder ook de single “I Follow You”. Nu brengt ze een tweede plaat uit in de vorm van een vijf nummers tellende EP die ze “No Tomorrow” heeft geheten en die vernoemd werd naar de titel van één van de songs op het minialbum.

Twee andere nummers uit deze plaat hebben we via een video aan deze recensie toegevoegd om u toe te laten kennis te maken met het mooie werk van dit Noorse talent. Het zijn de songs “Deep Within” en “Better Woman”, respectievelijk de eerste en de tweede track op deze plaat en “Better Woman” als nieuwste single die handelt over een jonge vrouw die in haar relatie ernstige twijfels heeft over het feit of ze wel een goede partner voor haar geliefde is.

De teksten bij deze vijf liedjes werden geschreven vanuit de persoonlijke ervaringen in het dagdagelijkse leven van Live Miranda Solberg, met alle positieve en mindere leuke emoties die ze daarbij heeft doorstaan. ‘Louien’ brengt deze songs op sober maar ruim georkestreerde melodieën, wat niet zo gebruikelijk is voor de traditionele folkmuziek. In vergelijking met haar eerste plaat die songs vol droefheid en pijn bevatte bemerken we in deze vijf liedjes een veel positievere benadering van het leven, af en toe gekruid met een zelfs vrij stevige rocksound.

Albumproducer Øyvind Røsrud heeft ‘Louien’ heel veel vrijheid gegeven om van dit album een zeer persoonlijk iets te maken waarin ze haar talent tenvolle tot uiting kon laten komen, daarbij in de opnamestudio bijgestaan door een aantal Noorse topinstrumentalisten. De intimistisch gezongen titeltrack “No Tommorrow” begint met een akoestische gitaar en een cello in de begeleiding en dat geldt ook voor de song “Fire” die ‘Louien’ daarna met haar zeemzoete stemmetje heel sfeervol brengt.

Het afsluitende nummer “Woke Up From The Dead” gaat over die momenten waarop we allen wel eens het gevoel krijgen dat we in specifieke situaties worden bijgestaan door geliefden die ons al een hele tijd geleden via hun dood hebben verlaten. Deze EP zorgt bij de beluistering voor een warme en aangename sfeer en dat is misschien wat we binnenkort ook mogen verwachten van een volgend volwaardig album van ‘Louien’.

(valsam)